תפילה בשבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/13 09:47 ה בסיון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום!

אצלנו בבית הכנסת הודיעו שהתפילה בשבועות בבוקר לאחר הלימוד בעז'ה תיהיה ב4:25 אבל הנץ הוא רק בעשרים לשש מה שבערך יצא כנראה שעמידה תצא עשרים דק' לפני הנץ. מה לעשות??

עוד שאלה לענין שבת מה נוהגים הספרדים לענין צחצוח שיניים במשחת שיניים

תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום!

1. בדיעבד יוצאים ידי חובה בתפילה כזאת. כמובן שמן הראוי להפנות את תשומת לב הגבאים לכך שתפילה כזאת אינה לכתחילה כלל, וראוי להתחיל קצת יותר מאוחר.

2. אין לצחצח עם משחה.

כל טוב!

חג שמח!