תפילה בראש חודש

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/01/02 07:18 כ בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

אני וחברי הולכים כמידי ראש חודש לבית הספר היסודי שבו למדנו כדי להשלים מיניין. ושם מדלגים על קטעים שאנחנו בדרך כלל אומרים במניין של בית הספר

אז האם אנחנו צריכים להשלים את הקטעים שהם לא אמרו או שנתפלל איתם (אלו לא קטעים אם קדיש או שצריך עשרה )

שבת שלום

יונתן

תשובה

ב"ה

יונתן,

ברכת ה' עליך.

אם הקטעים אותם אתם מדלגים הם קטעים כגון פסוקי דזימרא, אינכם חייבים להשלימם מצד הדין אף שראוי שתעשו כן, כדינו של המאחר לבית הכנסת ומדלג על חלק מפרקי פסוקי דזימרא. לכן, אחרי התפילה יוכל כל אחד' להשלים את הפרקים אותם דלגתם. אולם, אין לדלג במקומות כגון קריאת שמע וברכותיה, תפילת יח' ועוד.

יישר כחכם על העזרה אותה אתם מעניקים לצוות בית הספר בו למדתם. אין ספק שיש בכך ביטוי להכרת הטוב שלכם כלפי מה שביה"ס עשה למענכם.

כמו כן, אין לי ספק שלילדי היסודי שותפותכם בתפילה היא בעלת משמעות גדולה.

כל טוב,

שי