תפילה במניין בקורונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/03/20 00:46 כו באדר התשפ

שאלה

שלום רב,

כידוע לכולם בעקבות הקורונה התחילו לחלק את המתפללים בבית הכנסת למניינים קטנים. דבר שגרם לי לשאול שאלה- האם זה לא דבר טוב?

אני זוכרת במעורפל ששמעתי פעם משהו בסגנון של - אדם שמצטרף למניין קיים הוא כביכול "פחות" זוכה כי הוא מצטרף לציבור שכבר "קיים" .

ובעקבות המצב יש יותר "ציבורים" לאורך יותר שעות במהלך היום. אם ציבור מתפללים בקהילה מסוימת נהג להתפלל בשעה x שחרית עכשיו באותה קהילה יש פי כמה "ציבורים" שמתפללים במשך יותר שעות.

או במילים אחרות התפילות "תופסות" יותר שעות ביום ויש יותר "ציבורים".

האם זה לא עדיף מתפילה בציבור אחד גדול?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כרגיל ברוב עם הדרת מלך, ולכן ככל שהציבור גדול יותר התפילה מהווה יותר הדרת מלך, אבל במצב הנכחי צריך לפצל מניינים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ