תפילה בבית כנסת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/11/19 20:00 יא בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

כמה שאלות על תפילה בבית כנסת לאישה בבקשה...

זה בסדר שאני הולכת לבית כנסת לפעמים לתפילת מנחה ערבית באמצע השבוע ואני היחידה רוב הזמן בעזרת נשים?

אם אני מחליטה ללכת לבית כנסת אני חייבת ללכת כל יום או שאני יכולה ללכת מתי שאני מרגישה?

האם בין תפילת מנחה לערבית אני יכולה לדבר ולהתפלל אל ה' בצורה חופשית או לקרוא תהילים?

האם צריך לנטול ידיים לפניי התפילה?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אפשר ללכת, למרות שאת יחידה, אמנם זה לא נעים כל כך, אבל אם את מרגישה טוב עם הדבר הזה, וזה לא מסוכן, אין שום מניעה הלכתית.

ב. את מקבלת מנהג זה בלא נדר ומתי שתרצי תלכי ומתי שלא תרצי לא תלכי. בכו"א צריך להודיע שזה מנהג בלא נדר.

ג. את יכולה להתפלל לקרוא תהילים ולשפוך שיח לפני בורא עולם.

ד. אין צורך ג' פעמים רק פעם אחת שיהיו ידים נקיות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ