תפילה באוטובוס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/13 16:15 כה בסיון התשעג

שאלה

1.האם יש בעיה בתפילה באוטובוס, כאשר רוב הסיכויים מורים על כך שאחוז גדול מנוסעי האוטובוס ישנים? (להתפלל במקום שאדם ישן בו)

2. האם יש בעיה עם כלאיים של גפן וירק ביחד?

3. אם אמרתי תפילת הדרך בבוקר, ובערב אני עדיין נוסע אני צריך לשוב ולהגיד גם בערב? (שכן הערב זהו תחילתו של יום חדש)

תשובה

שלום!

1. אין בעיה להתפלל וגם להגיד תפילת הדרך במקום שיש אנשים ישנים (כמובן בתנאי שאומרים בשקט כדי לא להעיר את הישנים...).

2. אסור, אלא אם כן יש גדר באמצע או שמרחיק 6 טפחים מגפן יחידית וארבע אמות מכרם.

3. לא צריך. לעניין זה הבוקר הוא הקובע (כיוון שהדרך ליסוע ביום ולעצור בלילה ולהתחיל נסיעה חדשה שוב בבוקר).

כל טוב!