תפידנית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/05/02 02:41 יג בסיון התשסב

שאלה

שמעתי שיש הלכה בתפידנית, שצריך לשים אותה שוכבת ולא עומדת, כדי שלא יהיו התפילין של יד מעל התפילין של ראש.

רציתי לשאול את הרב האם ההלכה הזאת נכונה?

בתודה,

תשובה

בס"ד

ההלכה שציינת - נכונה

ואני מצרף לך הלכות הנחתן תפילין בכיסם

המניח טלית ותפילין בשקית אחת, ישתדל להניח את התפילין בצד הטלית ולא לפניה כדי שבפותחו את השקית בבוקר - לא יפגע בתפילין תחילה ויצטרך "להעביר על המצוות" כשילבש הטלית תחילה.
ולא יניח את התפילין מתחת לטלית, שקדושת התפילין גדולה יותר.

טוב לעשות כיס ארוך כדי שיכניס בתחילה תפילין של ראש, ואח"כ תש"י, כי בעת שיבא להניחם יפגע בשל יד תתילה.

יש שעושים כיס רחב ומניחים זה בצד זה ויש אומרים שישים של יד בצד שמאל, ויש אומרים שישים בצד ימין, וכל אחד יעשה כמנהגו כי אין זה מעכב. אבל יזהר שלא ישנה מקומם, כי ההרגל נהפך לטבע, ויש נוהגים לעשות שני כיסים אחד לתש"י והשני לתש"ר.

מי שלובש שני זוגות תפילין ביחד, יעשה לזוג תפילין של יד כיס מיוחד, וכיס מיוחד לזוג תש"ר. וכל כיס יהיה 'שונה מחברו, כדי שיבחיו לקחת של יד תחילה.

כשכורך זוג תפילין של יד או זוג של ראש להניחם בכיס אחד, יזהר שלא ישים את הקציצה של האחד על המעברתא של השני, אלא יניח הקציצות כולם זה אצל זה.

לא יכרוך הרצועות על הבתים ואם כורך על התיק - מותר