תערוכה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/14 08:14 כ בשבט התשעד

שאלה

לצורך עבודתי אני מציג בתערוכה בחו"ל המיועדת לקניינים ופתוחה גם בשבת.

שאלתי האם מותר להגיע לביתן בתערוכה בשבת.

עליי לציין שההגעה לתערוכה הנה ללא חילול שבת וכן לא תעשה שום פעולה מחללת שבת בתערוכה עצמה - כל הפעולה היא דיבור עם קניינים.

באם לא אגיע הביתן יהיה סגור דבר שיגרום להפסד.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דיבור על קניה ועל מחיר זו פעולה מחללת שבת מדרבנן.
אתה יכול להיות שם רק אם לא תדבר בכלל על מחירים ועל מכירות. תקפיד רק לתאר את המוצר ותספר על עצמך ועל ייצור המוצר - בלי כל עיסוק במכירה.

להלן ציטוט תשובה מהרב אליהו זצ"ל בענין דומה:

הרב אליהו מסביר, כי משום שגישת המתבונן הינה תועלתנית ("האם כדאי לקנות את החפץ שנמצא בחלון או לא") הרי שעמידה מול חלון הראווה מגלה כי כל כוונתו הינה לקנות, הגם שהקנייה תתבצע בצאת השבת, וכיוון שקנייה אסורה בשבת, נאסר עליו להתבונן בחלון הראווה.

בתוך: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-113269-00.html