תענית חלום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/02/02 12:15 כא בשבט התשסב

שאלה

מהי תענית חלום?

מתי אני רשאית להתענות תענית מסוג זה?

וכיצד?

תודה!

תשובה

בס"ד

יש כמה חלומות שעליהן מתענים תענית חלום. אך איני רוצה לפרטן כיון שאנשים שיקראון עלולים לחלום עליהם בגלל מה שכתבתי.
לכן הדרך היא לספר את החלום ומי שמכיר את ההלכה הוא יגיד לך אם זה חלום טוב או שזה חלום יותר טוב.

באופן כללי אדם שחלם חלום רע יכול\צריך להתענות תענית חלום אפילו בלי לקבל מראש את התענית. כל זה בשונה מתעניות אחרות שצריכות "קבלה" מיום קודם בשעת מנחה.
תענית חלום יכול כל אחד לקבל מיד בבוקר אחרי החלום או למחר וכד' אבל עיקר תענית חלום מועילה באותו יום ולכן קבעו ז"ל שמתענים תענית זו אפילו ביום שבת!!

היו מגדולי ישראל שרוב ימיהם עברו בתענית חלום והיו כאלה שאמרו כי לפעמים "בעל חלומות השקר" בא למי שהוא רואה כי הוא מתייחס לחלומותיו יותר מידי.

למה אני כותב זאת?

ללמד שצריך להזהר מתעניות חלום יותר מידי. ויש לזה מסלול:
אם חלמת חלום ואינך יודע מה הוא - לבקש בקשה מיוחדת לכך בשעת ברכת כהנים.
חלמת חלום ונפשך עגומה - לזה הומצאה הטבת חלום (מופיעה ברוב הסידורים)
הטוב ביותר ללכת לחבר\ה חכם\חכמה קרוב\ה שישמע\תשמע את החלום ויפתור אותו לטובה -
סוף סוף החלומות הולכים אחר הפה.

מכאן את למדה שהחלום שחלמת הוא חלום טוב רק צריך מי שיפרש לך אותו ובמקום לעשות "תענית חלום" תעשי "סעודת חלום".

בתאבון.