תענית דיבור ביום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/09/08 20:32 כא באלול התשסח

שאלה

לרב,שלום וברכה!

שמעתי קצת לאחרונה על רעיון תענית דיבור והמלצות רבות להתעורר לזה,וחשבתי לקבל על עצמי ולעשות את זה יום אחד ופתאום ממש התעורר בי רצון חזק לקבל על עצמי תענית דיבור ביום כיפור,בתקווה שזה יתן עוד נקודת זכות ויהפוך את הדיבור שלי קודם כל עם הקב"ה לדבר יותר אמיתי,גדול וקדוש ביום הנורא הזה.האם זה חיובי וכדאי או שעדיף להמנע מזה ביו"כ?

בכל מקרה אשמח להסבר קצר באמת למה זה טוב (חוץ מסתם יום שלם לא לדבר דברים אסורים)ואם יש משהו מיוחד שצריך לעשות לפני זה,לקבל על עצמי את זה...מה?

ואיך נמנעים משאלות של אנשים וכד'?מונעים אי נעימויות?

תודה רבה מראש!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נושא תענית דיבור יש בו יתרונות רבים, ומעלתו היא גבוהה, והיו הרבה צדיקים שנהגו במנהג זה, והיו שהקפידו כל אלול, היו שהקפידו בעשרת ימי תשובה, והיו שהקפידו רק ר"ה ויוה"כ, והיו רק ביוה"כ. בכל אופן יש להכין שלט אני בתענית דבור ואינני יכול להשיב. אין צורך בקבלה קודם לכן.

בברכת כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון