תספורת בראשון/שני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/13 12:09 טז באייר התשעג

שאלה

לרב שלום,

האם מותר להסתפר כבר מיום ראשון או רק מיום שני?

תודה מראש

תשובה

שלום!

ראשית אני מתנצל שהתשובה השנה כבר לא רלוונטית, אך רק עכשיו ראיתי את השאלה. אענה בכל אופן, בשביל השנים הבאות.

כפי המקובל אצל רוב האשכנזים מסיימים את מנהגי הספירה בל"ג בעומר, ומסתפרים ומתגלחים (ויש ממתינים עד בוקר ל"ג בעומר).

הספרדים ממתינים להסתפר ולהתגלח עד בוקר ל"ד בעומר (אלא שביום ל"ג בעומר מותר לשמוע מוזיקה ולרקוד, לכבוד הילולת הרשב"י).

ישנו מנהג של חלק מהאשכנזים שמתחילים את מנהגי האבילות רק מתחילת חודש אייר ועד לשבועות, ולפי מנהג זה בטלים מנהגי האבילות רק ביום ל"ג בעומר, וממשיכים מיד אחריו.

יש הנוהגים כמנהג האריז"ל, ואינם מתגלחים ומסתפרים כלל בכל ימי הספירה.

בשנים כמו השנה של"ג בעומר חל במוצאי שבת - אשכנזים יכולים להתגלח ולהסתפר כבר ביום שישי לכבוד השבת.

כל טוב!