תספורת בספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/04/12 14:56 ח באייר התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,

בעלי סובל מפצעים ומגירודים באיזור הפנים והראש, האם הוא יכול להסתפר ולהתגלח? כיוון שהדבר מסב לו צער ואי נוחות וגורם לו נזק מבחינה בריאותית.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כותב הרב אליעזר מלמד:
ודווקא תספורת רגילה שיש בה צד של שמחה אסורה, אבל מותר לגזור את השפם אם הוא מפריע לאכילה. וכן מי ששער ראשו המגודל גורם לו כאבי ראש או שיש לו פצעים בראשו, רשאי להסתפר בימים אלו (עפ"י שו"ע תקנא, יג; תקלא, ח, מ"ב כא, ובאו"ה שם; ספ"כ יב, ח-ט)