תנור ששומר על טמפרטורה קבועה *

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/02/07 01:21 ז באדר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א

רציתי לשאול את הרב האם יש איסור להשתמש בתנור שיש בו תרמוסטט ששומר על טמפרטורה קבועה

יש לציין כי יש בחוץ מנורה שמסמנת מתי התנור פועל (כדי להחזיר את התנור לטמפרטורה הקבועה)

וכאשר אני פותח את התנור זה מזרז את הקירור של התנור שיגרום למנורה לפעול

תודה רבה

חיים

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור להשתמש בתנור כזה בשבת.
אם יש כפתור שאתה יכול להפעילו במצב "שבת" שמשמעותו מצב חום קבוע ללא שינוי וללא השפעה של התפיחה והסגירה אז יהיה מותר להשתמש בתנור הזה ובתנאי שלא טומנים בו אלא יש להשאיר את דלת התנור בפתיחה חלקית.

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.