תנור שמופעל על ידי גז בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/09/19 12:10 כו באלול התשעט

שאלה

היי

עברתי לגור בארה״ה ופה משתמשים בתנור שמופעל על ידי גז , השאלה שלי בשבת האם מותר לי להשתמש בתנור בתור פלטה , יש לציין שיש לי בתנור מצב שבת, ואם אני לא מפעילה על מצב שבת אלא על חום קבוע ולא משנה את המצב חלילה בשבת האם מותר לעשות בו שימוש כמו בפלטה חשמלית בשבת?

תודה רבה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם האש מכוסה על ידי מתכת, דינה כפלטה של שבת רגילה. וראוי לכסות את הכפתור של ההגברה וההנמכה.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי