תנור בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/04/17 12:04 ל בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה למדתי שמירת שבת כהלכתה וראיתי שכותב שם כי שימוש בתנור חשמלי בשבת אסור, מכיוון שכאשר פותחים את הדלת התרמוסטט בתנור בעל סבירות גדולה להידלק.

שאלתי היא האם אפשר להשאיר את הדלת פתוחה על ידי מקל ובכך להכשיר את השימוש בתנור?

תשובה

לשואל שלום

גם אם תניח מקל, כל פתיחה של התנור והרחבת הפתח תפעיל את נורת הטרמוסטט.

יש כיום תנורים רבים בעלי מצב ´שבת´ מאוד פשוט, בו גופי החימום פועלים על חום נמוך וקבוע ולא לפי מידת החום בטרמוסטט.