תנור אפייה לבשרי וחלבי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/09 15:18 יא בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב

ברצוני לברר מספר נקודות בנוגע לבישול בתנור אפיה בעל תא אחד המאפשר ניקוי פירולטי בחום גבוה

א. ברגע שאני עובר מחימום בשרי לחלבי ולהיפך בתנור פירוליטי האם עלי להמתין בין חימום לחימום 24 שעות ?

ב. האם בתנור כזה צריכים לנקות לפני כן עם חומרי ניקוי - במידה והחימום היה בתוך תבנית חד פעמית או שצריך לנקות את התנור ?

ג. האם בתהליך ניקוי פירוליטי התבנית שעשויה מאותו חומר של דפנות התנור - מוכשרת גם כן ?

התבנית אצלי בתנור אינה בשימוש אלא מהווה מדף לתבנית חד פעמית בה אני מחמם.

כלומר האם אני יכול להשאיר אותה בכל אחד מסוגי החימום או שצריך תבנית לבשרי ותבנית לחלבי

תשובה

שלום

א. אין צורך להמתין, יש לנקות את התנור עם סמרטוט מבפנים, ולבדוק שאין חתיכה, ואז להפעיל את תכנית הניקוי, ומותר להשתמש בו לחלבי.

ב.לא צריך חומרי ניקוי, רק סמרטוט ובדיקה ויזואלית שאין חתיכה.

ג.הניקוי הפירולטי מכשיר אותה, כבולעו כך פולטו.
ואם אכן אתה לא מכניס אליה אוכל ממש אלא רק מכניס בה עוד תבנית אחרת חד פעמית, מותר.

ראוי לציין שדיני תנור רגיל שונים במקצת.

כל טוב