תנועות נוער מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/03/02 15:49 י בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני גרה ביישוב מעורב בשומרון, ולילדים הדתיים ביישוב אין מסגרת חברתית-דתית, כמו בנ"ע. אני אישית חניכה בבנ"ע- מחוץ ליישוב, אך בשבתות אני לא מגיעה לסניף. אני וכמה ילדים דתיים שאיתם אני מסתובבת, חשבנו על הקמת סניף ביישוב (מן הסתם הסניף יהיה מעורב כי אנחנו יחסית מעט ילדים). רציתי לשאול אם הרב חושב שמסגרת כזו היא טובה, מכיון שאני יודעת מנסיוני שרב הבנים ביישוב הם דתיים חפיפניקים, ואפשר להגיד שהראש שלהם לא בדיוק שקוע בלימוד תורה...הרהרתי בעניין זה רבות, וחשבתי שאולי זה לא כ"כ כדאי, כי הם גם ירצו להיות שותפים בדבר הזה, ואז ערכו של הסניף בחינוך לתורה ועבודה יירד, אך מצד שני זה יכול גם לחזק- ואם לא תקום מסגרת כזו, מי יודע מה הפסדנו?

תשובה

שלום לך
כל הכבוד על הדאגה האמיתית למה שקורה אצלכם בישוב.
בקשר לשאלתך כל דבר אמיתי מתקיים כדי שהוא יהיה אמיתי לנו כיהודים הוא צריך להיות ע"פ ההלכה.
אני מציע לך להקים בישוב סניף נפרד קודם לבנות ואחר כך לדאוג שיקום סניף לבנים.
גם אם זה נראה לא מציאותי במקום שיש בו קצת ילדים תדעי לך שיש הרבה דברים שנראים בהתחלה לא מציאותיים אבל בזכות האמונה בהם ובזכות האמת שלהם הם קמים .
לסיכום:
1. צריך להקים סניף בישוב
2. הסניף צריך להתנהל ע"פ ההלכה לכן תקימו סניף נפרד ובעזרת ה´ תזכי להצלחה גדולה ברעיון שלך להקמת סניף בישוב.