תנאי לנישואים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/09/10 00:12 ד בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום

ברצוני לשאול- מהם התנאים שלאחר מילואם נחשב הזוג לנשוי כדת וכדין עפ תורת משה וישראל? ומהם התנאים לאירוסין? אירוסין אפשר להפר?

ידוע לי על 4 תנאים אבל אשמח לפירוט

תודה רבה

שנה טובה!.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. תהליך הנישואין מורכב משני חלקים:
קידושין – כאשר האיש נותן לאישה טבעת ואומר לה "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל". מאז היא מיוחדת לו ואיש אחר לא יכול להתחתן איתה.

נישואין – החתן מוריד את ההינומה על פני הכלה,
החתן והכלה עומדים תחת החופה
החתן והכלה נכנסים לחדר יחוד או לביתם בסוף החתונה – תלוי במנהגים.

נוסף לכך – מברכים שבע ברכות תחת החופה,
ומאז הם זוג נשוי כדת וכדין.

ב. מה שנקרא היום אירוסין – שזו הסכמה להתחתן – אפשר לבטל ואין צריך גט,
אך אם אחד הצדדים הפר ללא הצדקה וגרם ביוש לשני – צריך לפייס אותו.
וכן אם חתמו על תנאים צריך לקיים את התנאים.

בברכה,

דני ארגמן