תמיד שמחה2

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/05/02 14:28 יט באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

ראיתי את תשובת הרב לשאלה של - "תמיד בשמחה" ששאלה שם האם חייב תמיד באמת להיות שמחים וכו כי היא נמצאת בדכיאונות וכו

שאלתי היא קצת שונה, מכיון שהסיבות לעצבות שיש לי לפעמים היא בגלל כל המצב, בגלל מה שקורה לעם היהודי, לחיילים אזרחים, הריבים השנאת חינם ועוד הרבה דברים שלא הזכרתי אך ידועים לכולם.

אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי ממש חסרת מצב רוח, או מתחילה לבכות בתפילות או שאני רואה חדשות וכו...

ברצוני לשאול מה אפשר לעשות??? והאם זה לא בסדר להתנהג כך? האם זה נקרא שכאילו אני "לא מרוצה" ממה שהקב"ה עושה אז זה כפירה בו?

בתודה מראש

ושנזכה לגאולה השלמה-אני.

תשובה

ב"ה

שלומות!

חלילה. אם הבכי הא במידה הגיונית והסיבות הן צרות הכלל - הרי שאשרייך שהגעת למדרגה הגבוהה של מי שחש בצרת הציבור ומצטער בצערו.
הכל במידה. יש מצבים שמותר ואף צריך לבכות. תשובתי נגעה בשאלת היחס הכללי לחיים שצריך להיות מתוך שמחה ואופטימיות ומתוך אמונה בגאולה שלמה.

בברכה,

שי