תמונות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/10/11 17:38 ו בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב אם יש בבית תמונות, פסלים לנוי האם מותר שהם ימצאו בבית

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האיסור הוא לצייר צורת שמש ירח וכוכבים שלמים (אפשר לצייר שמש בזריחה או בשקיעה או מכוסה חלקית בענן וכד') אבל אין איסור להשהות את הציור בבית.
תבליט של שמש וירח אסור גם להשהותם בבית.

צורת אדם בציור מותרת.
צורת פנים של אדם בתבליט אסורה כאשר רואים את כל הפנים (ולא בפרופיל) שלמים. אם יש בבית פסל של אדם אפשר להשחית מעט את אחד מאברי הפנים (אוזן, פה, אף וכד').
פסלים בצורות אחרות, של צמחים ובעלי חיים מותרים.