תכלת - למה לא להניח?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/03 08:07 יז בתשרי התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום!

רציתי לדעת מה הטענות של התכלת של ראדזין שהוא אמיתי ומה הטענות של מקור התכלת..

ורציתי לדעת מה הטענות של אותם אנשים שאומרים שהתכלת של ראדזין פסול....

בברכה זאבי

תשובה

בס"ד

אני לא בקי בזה אבל מה ששמעתי הוא שהוא, כמדומני, משתמש בצבע של דיונון, שצבע הדיו שלו הוא שחור. ובעיה היא שהוא לא נקרא חלזון. ועוד, שאת הדיו הוא מעביר תהליך מסובך, שלא נראה שכך היו עושים בימי קדם.

וראה עוד על התכלת בימינו למה בימינו על פי האר"י אין להניח חוטי תכלת בציצית.
http://www.pnimi.org.il/sheaelot/hakdama/tcelet.asp

בהצלחה