תיקשור עם נפטרים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/05/13 12:10 ז בסיון התשעג

שאלה

אמה של חברתי נפטרה לפני כשנה וחצי. מאחר והאם פוקדת אותה תדירות בחלומותיה, שוקלת חברתי ללכת למתקשרת כדי לברר את פשר הדברים שמוסרת לה אמה בחלומות ואשר מטרידים אותה מאד, שמא אין אמה מוצאת מנוחה או שלווה.

יש להדגיש אין המדובר בסיאנס.

האם יש איסור הלכתי לבצע את פגישת התיקשור? כיוון שאמה היתה שומרת מצוות אין חברתי רוצה לגרום לה צער כלשהו אם תעשה מעשה אסור.

תשובה

שלום!

הדבר אסור, ואין לגרום צער לנפטרים.

יש להרבות במעשים טובים, בתפילה ובצדקה כדי לגרום מנוחה לנפטרת.

לבדוק האם אמרו קדיש לעילוי נשמתה, ואם לא - לדאוג שיגידו קדיש.

כל טוב!