תיקון של נזק ישן לרכוש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/19 18:20 ג בתשרי התשפ

שאלה

לפני כשנתיים יצאתי מחנייה ויצרתי נזק לרכב שלי כתוצאה מהתחכחות עם רכב חונה אחר. באותו זמן לא ראיתי את הנזק ברכב שלי ולכן לא הסתכלתי טוב לראות האם גרמתי נזק לרכב האחר אלא רק העפתי מבט.

לפי גודל הנזק ברכב שלי אני מסיקה שגרמתי נזק כלשהו לרכב החונה אבל אני לא יודעת מה גודלו ואין לי שום פרטים או דרך להגיע לבעלים. מה אפשר בכל זאת לעשות במקרה כזה?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על מהלך התיקון גם בתחומים האלה. הם היסודיים ביותר.

בגמרא במסכת ביצה נאמר כי מי שגזל מאדם ואינו יודע ממי גזל - יעשה עם הכסף צרכי הרבים.

על כן, הדבר הנכון הוא להעריך את הנזק האפשרי, ולתת את הכסף למשהו שהרבים יוכלו ליהנות ממנו, וזה התיקון המעשי שצריך לעשות.

כל טוב, ושוב יישר כוח