תיקון המידות והאמונה - נוסח תיבת נח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 18:10 יג בתשרי התשסד

שאלה

שלום לרב.

זה תקופה ארוכה שאני נפלתי באמונה.אני מנאץ אלוקים ואדם ואיני מצליח בשום אופן להאמין בק"בה.אפילו ביום כיפור לא הצלחתי להתרומם. לפעמים כאשר אני קורא את תשובותיך באתר אני בוכה מעוצמת הריגוש שהינך מצליח להעביר בתשובה.

שאלתי היא האם אוכל להיעזר בך בעניין זה.יש לי ההרגשה שאתה הרב תוכל להציל אותי.

אנא הרב משפחה שלמה תלויה בי ואני גורר אותם איתי למטה.יש לי ילדים והם קוראים אותי ומתרגמים...

תודה לך הרב.

תשובה

בס"ד

אתה מכיר את הסיפור עם תיבת נח. הסיפור הזה היא הדרך שבה אתה יכול לעזור לעצמך.

[מה קרה שם?]
הם ניאצו אלוקים ואדם. הם אולי עשו זאת בדרך הרבה יותר חמורה ממה שאנחנו מתארים לעצמינו ולכן דרך הפעולה שהועילה להם יכולה בודאי להעיל גם לנו.
אבל כיון שאנחנו לא בנפילה כל כך גדולה כמו שהיתה להם - התיקון הוא לא כל כך דרסטי כמו שהיה שם.

[מה היה בתיבת נח?]
כשאלוקים רואה שהשחית כל בשר את דרכו על הארץ. הוא עשה מה שעושה כל חקלאי פיקח. הוא גוזם את כל העלים והענפים של העץ הנגוע. הוא מרסס אח"כ את הגזע שנשאר ומתחיל להצמיח אותו מחדש.

גם בימי נח אלוקים נהג בדרך זו. הוא גזם את כל האנושות וכל העולם והשאיר רק את הגזע של כל ההויה החיה עלי אדמות. מכל זה צמח עולם חדש יותר נקי.

הגיזום הזה הוא נורא. מדובר בקטיעת חיים של ממש. אבל כנראה לא היה שום אפשרות להציל את העולם בלי זה.
זה בדיוק כמו שחקלאי לא אוהב לגזום את העץ עד לשורש אבל אם הוא לא רצה שהמחלה תתפשט גם לתוך הגזע - אין לו ברירה - הוא גוזם ומשאיר את הנקי והטהור וממנו מתחיל מחדש.

[גם אתה צריך כעת להכנס לתוך תיבה!!

איך עושים את זה?
]

עושים תענית דיבור!!
לא מדברים עם איש מאומה.

שומרים על העינים והאוזנים והמחשבה. שומרים שלא יכנסו שום מחשבות זרות. או מראות אסורות.

נכון שבתחילה הן באות בעל כורחנו - אבל אם אנחנו מתעקשים על הדרך שלנו - הם פורחות והולכות.

הגיזום. מפסיקים את התהליך של החיים הזורמים כעת בדרך לא נכונה.

עוצרים אותו.

רק אחרי ששולטים ויכולים להציב מסלול חדש - משחררים את המים.

[עד מתי?]
גם אצלך אתה מתענה תענית דיבור עד שאת המרגיש שאתה כבר שולט על הפה שלך. זה יכול לקחת שבוע או עשרה ימים. אבל כשזה קורה אתה מתחיל בדיבור קצוב רק של ההכרחי. וכשאתה מגיע לשליטה גם על זה - אין לך בחיים ניאוץ אלוקים ואדם.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=34042

כך גם ילדיך לא יפגעו מהחיידק שתקף אותך. כך הוא יעלם גם ממך וגם מהם.

בהצלחה

ראה לקט על נושאי אמונה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=34071