תינוק שנשבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/08/13 22:47 יח באלול התשעג

שאלה

שוחחתי עם חברתי על פרשת השבוע שבה אנו בעצם מחויבים לעבוד את הקב"ה בשמחה ובטוב לבב, והתגלגלה השיחה והיא שאלה אותי מדוע הקב"ה ברא אנשים שלא מקיימים מצוותיו? לא כאלה שהיו דתיים ופרקו עול מצוות מבחירה, אלא חילונים שנולדו חילונים, ובעצם הם תינוקות שנשבו.. ריבונו של עולם מכניס אותם לתוך חיים ולתוך משפחה שלא מקיימת את רצון ה', ואז הם מקבלים על זה עונש בעולם הבא... עניתי לה שה' נותן להם המון הזדמנויות לחזור בתשובה, וגם זה בשוגג אז עונשם פוחת, אך זה לא סיפק אותה, וגם לא אותי. אשמח אם תענו לנו :) שבוע טוב ותודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המושג: "תינוק שנשבה" בא בדיוק כדי לציין את התשובה לשאלה שלך.
מי שגדל בחינוך חילוני, לא רואים את הכפירה שלו כבחירה מרצון אלא כמין כפיה חינוכית שנכפתה עליו.
לכן הוא לא יענש כמו מי שקבל חינוך תורני ויצא ממנו.