תורת משה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/12/09 20:39 כג בכסלו התשע

שאלה

שלום[=

למה כול עם ישראל איננו חוזרים בתשובה? האם כ"כ קשה להבין שמשה אמת ותורתו אמת?! האם כ"כ קשה להבין כמה נפלאים הם חיי התורה, התשובה, וכמה דלים הם חיים בלא תורה ותשובה?!

תודה רבה..

(השאלה לא ממני.. אלה מספר "באהבה ובאמונה" פשוט התשובה שמה לא היתה לי ברורה)

ערב טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לצערנו השאלה הזאת נמשכת כבר אלפי שנים: מאז יציאת מצרים היו בישראל אלו שהתחזקו והתקרבו אל הקב"ה. אבל תמיד, כמו היום, היו אלו שהיצר הצליח לבלבל אותם ולהרחיק אותם מהאמת הפשוטה.
אנחנו לא נתעיף, לא נכנע, ודאי לא נתיאש.
אנחנו רואים את ההתקדמות וההצלחה בעם ישראל: בתחילה הוא שב לאדמתו ועתה מתחזקת האמונה ומתגברת התשובה לאלקים.
אנחנו בטוחים בדברי הנביאים ובישועת ד' לעמו.
אני מאמין באמונה שלמה... עם כל זה אני מאמין.