תורה לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/08/05 10:39 כג באב התשסה

שאלה

הגמרא בסוטה, דף כא: אומרת דבר זה:

"ר' אליעזר אומר כל המלמד את בתו תורה מלמדה תיפלות: תיפלות ס"ד אלא אימא כאילו למדה תיפלות"

מה זה צריל להיות? מה, בנות מבינות פחות מבנים? הן לא יכולות להיות גדולות בתורה, כדוגמת שבע הנביאות ושאר נשים צדקניות שמוזכרות בגמרא (ברוריה למשל)?

תשובה

בס"ד

הכוונה למי שמלמד את ביתו ללמוד תורה כמו בנים. הוא פשוט מקלקל אותה. במקום ללמד אותה להיות בת. בתיסכולו כי היא לא בן הוא מלמד אותה להיות בן. היא עלולה להיות אומללה. היא לא תהיה בת ולא תהיה בן - רחמנות!!
לכן הוא צריך ללמד אותה את התורה של הבנות. כמו שהבנות קיבלו תורה בסיני ראשונות. תורה בסגנון שלהם. תורה באמירה.
כך גם היום הם צריכות לקבל את התורה בדרך המיוחדת שלהן. ולא כאילו הן בנים.

בהצלחה