תוקף לחתונה ללא רב

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/04/12 19:11 כ בניסן התשעב

שאלה

שלום רב

חברה שלי ערכה טקס של חתונה, שאולי היה סוג של הלצה, במהלך ספירת העומר,

ללא רב, ללא חופה ושבע ברכות אבל עם עדים, טבעת(ללא "הרי את"), ויין.

רציתי לשאול האם הם נחשבים כנשואים?

וידוע לי שבכל סוג של חתונה(רפורמית\אזרחית\טקס אחר), במקרה של גירושין הם צריכים להיערך ברבנות, האם זה נכון גם לגבי המקרה הזה?

ומהם התנאים שנותנים תוקף לחתונה, שבלעדיהם זה לא נחשב לחתונה? האם הלצה או בדיחה יכולות להחשב לחתונה?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלוב וברכה,

חלילה להתל בדברים חמורים כאלה!

זה לא רלוונטי שזה היה בספירת העומר, גם ללא רב ושבע ברכות יכולים לחול קידושין, לפעמים גם ללא אמירת הרי את מקודשת,
לכן הם צריכים ללכת לרבנות המקומית ולמסור את כל הפרטים על מנת לברר אם היו קדושין או לא.

בברכה,

דני ארגמן