תופעת ההתלבטות של דתיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/06/05 11:05 כח באייר התשסה

שאלה

לפני מספר חודשים הקמתי קבוצת תמיכה לדתיים מתלבטים או במשבר ערכים על מנת לעזור לאותם דתיים או דתיות החווים בחייהם משבר ערכים שעלול להביא בסופו של דבר ליציאה בשאלה. אני מתאר לעצמי שהיציאה בשאלה שהיא תופעה לא פחות רחבה מהחזרה בתשובה הינה למעשה שלב סופי של תהליך ארוך של התלבטות שבו המתלבט הוא לעיתים קרובות לבד ומבודד במשבר שלו. וכאן הסיבה להקמת הקבוצה אשר תפקידה להוות אוזן קשבת ותמיכה לאותם דתיים/דתיות מתלבטות. אני מקבל הרבה פניות והשיחות ארוכות (בעיקר באינטרנט) .ואני מרגיש שאני לא יכול לשאת את זה לבד וזקוק לעזרה. רציתי לדעת מה אתם חושבים על יוזמתי והאם ואיך אתם יכולים לעזור בשיפור השרות שאני נותן.הפלאפון שלי הוא 0507451729

דוד

תשובה

שלום וברכה
אני מצטער על האיחור בתשובה.
אני חושב שמה שעשית הוא מצוין.
איני יודע לענות לך כיצד אני יכול לעזור ב"שיפור השירות" שהרי איני יודע מהו אותו שירות שאתה נותן, ומה יש בפעולתך שהוא יותר מקבוצת תמיכה ושיח מתמיד בין המתלבטים.
אם אבין יותר את שאני יכול לעזור, אעזור במידת יכולתי הדלה ומיעוט זמני.

כל טוב