תוספת שיער

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/03/20 20:50 טז באדר התשפ

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

אני משתמש בתוספת שיער כבר למעלה מ 10 שנים.

זה כמו פאה חלקית שעשויה משיער אמיתי ומכסה את המקום שאין בו שיער בראש

והיא נצמדת לראש על ידי מדבקות שמחליפים כל שבועיים. את התוספת עצמה צריך להחליף כל כמה שנים כי היא מתבלה.

לפני מספר שנים שאלתי האם זה בסדר שאני מניח תפילין על זה וענו לי שכן, מכוון שמדובר במשהו קבוע וזה כמו חלק מהגוף

התוספת עצמה זקוקה לצביעה פעם בכמה חודשים, כי היא מאבדת צבע עם הזמן.

שאלתי היא האם כאשר אני מוריד את התוספת בזמן שאני מחליף את המדבקות וצובע אותה בשביל התחזוקה שלה. האם אין כאן בעיה של "לא תלבש", שהרי ידוע שאסור לגבר לצבוע את שיערו. ובאמת אני לא צובע את שערי , אלא רק את התוספת, אבל מצד שני מדין תפילין התוספת כן נחשבת לחלק מהגוף.

כמו כן אין אפשרות להשתמש בתוספת אם לא צובעים אותה כי אז ניכר בבירור שהיא לא חלק מהראש ורואים שזה כמו פאה כי יש הבדל בין צבע השיער לצבע התוספת.

האם בהתאם האמור לעיל אני יכול להמשיך ולצבוע רק את התוספת?

תשובה

שלום לך,

לגבי התפילין השאלה אם אתה מניח על זה את הרצועות ואז זה בסדר

או שאתה מניח על זה את ה'בית' של התפילין ואז זו חציצה אסורה.

לגבי צביעת השיער - תלוי בצבע.

האיסור לגבר הוא לשחור.

בברכה דוד לוי