תוספי תזונה בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/12 21:19 יז בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה ומועדים לשמחה,

1) הזמנתי אתמול דרך אתר Vitamin Global שני תוספי תזונה כשרים אבל לא כשרים לפסח (תמצית תקנית זרעי ענבים וקו אנזים Q10 כשר למהדרין. שניהם של "סופהרב"). הם נשלחים אליי.

2) זמן רב חיפשתי ליקופן כשר ולהפתעתי מצאתי היום ליקופן כשר באחד מסניפי הניו פארם וקניתי אותו. (על הקופסא כתוב שהכמוסות מכילות, פרט לליקופן, תאית, סיליקה די אוקסיד, מגנזיום סטארט טרי קלציום. כתוב גם שהמוצר לא מכיל סוכר, מלח, שמרים, חיטה גלוטן, סויה, חלב, ביצים וחומרים משמרים.)

חשבתי בתחילה שכיוון שאיני מתכננת להשתמש במוצרים הנ"ל בפסח אין בעיה לרוכשם בפסח, עכשיו אני חוששת שטעיתי ושאולי, אם הם מכילים חמץ, עליי לזורקם ובוודאי שאסור יהיה לי להשתמש בהם לאחר הפסח. אציין שהמוצרים לא זולים, אבל מובן שאזרוק אותם אם כך יורה לי כבוד הרב.

את המוצרים מסעיף 1 אוכל לאסוף מסניף הדואר לאחר הפסח בע"ה.

כיצד עליי לנהוג?

תודה רבה לכבוד הרב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם במוצר השני כתוב שהוא לא מכיל גלוטן, נראה לי שאין בו חמץ.

לגבי המוצר הראשון - אפשר לבדוק מתי הם הוציאו את ההזמנה מהמפעל - אם זה היה בכלל בפסח.

בכל מקרה, הרב ליאור כותב באחת תשובותיו
"לגבי איסור השהיה בבית במשך חג הפסח, בוודאי שאין בעיה בתרופות שאינן טעימות".

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7380

כך שאם התוספים הללו אינם טעימים אפשר להסתמך על פסיקתו של הרב ליאור.