תולעים בפטריות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 08/01/02 12:28 כד בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב כ"ץ שליט"א

לאחרונה התפרסם שבפטריות המיובאות מסין יש תולעים. האם הדבר נכון? כיצד ניתן לאמת זאת?

תודה לכבוד הרב.

תשובה

למאיר שלום ןברכה,
בעיה קשה זו ניתגלתה בימים האחרונים ע"י מעבדת "מכון התורה והארץ" בגוש קטיף.

לפני כשבוע נשלחה הודעה ע"י הרבנות הראשית לישראל לכל הרבנים,מועצות דתיות ומשגיחי כשרות.
וזה נוסח ההודעה.
"לשאלת רבים-בדבר נגיעות בפטריות המיובאות וכדו' והשימוש בהם,לאחר שנעשו בדיקות רבות ע"י מומחי מעבדה ואנשי שם בפטריות השלמות והחתוכות המיובאות ארצה תחת השגחות מהודרות של גופי הכשרות השונים, נימצא כי שכיחות התולעים בפטריות הינה גבוהה ועל כן יש להימנע מלהשתמש בהן ".
בהודעה אחרת שקבלנו מ"מכון התורה והארץ" מופיעה רשימה של 8 יבואנים שונים,4 הכשרים שונים (הרב לנדאו, בד"ץ בעלזא, חוג חתם סופר) שפטריותהם נגועות בתולעים. לדוגמה בקופסת שימורים מוסדית של 1.850 קג נמצאו למעלה מ-200 תולעים.
כל הפטריות המופיעות ברשימה מיובאים מסין. וזה בגלל הרמה התברואתית הירודה בארץ זו.
התולעים נמצאים בקפלים שמתחת ל"כובע" של הפטריה וצבעם קצת יותר בהיר מהפטריה עצמה. לעין לא מקצועית קשה לגלות אותם.
לכן אסור להשתמש באלו הפטריות המיובאות מסין.
הפטריות הטריות הגדלות בארץ ב"ה אינם נגועות.

יאכלו ענוים וישבעו