תהליך של התחזקות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/01/20 19:30 ח בטבת התשפ

שאלה

הרב שלום,

אני בת 18 מגיעה מבית מסורתי ובשנה האחרונה התרחקתי מאוד מהדת, בעבר הייתי מתפללת בבוקר, שומרת כשרות, מדליקה נרות ועוד מצוות כאלו ואחרות.

אני רוצה להתחזק ולהתקרב שוב לדת ולקב״ה אבל כרגע לא מצליחה לחזור לבצע את כל הפעולות שעשיתי בעבר.

אני אשמח למספר מצוות שיאפשרו לי להתחזק ולהתקרב בתור התחלה.

תודה רבה

תשובה

שלום

אשרייך על החזרה והשיבה.

היסוד הוא להציב יעדים ריאליים שאפשר לעמוד בהם. כי יעדים לא ריאליים בסוף מפילים הכל.

ולכן כדאי להתחיל ממה שקל לך. כמו למשל תפילה קצרה בבוקר, ברכת המזון אחרי לחם, הדלקת נרות, ובהדרגתיות להוסיף לפי הקצב שנכון לך.

ביחס לכשרות, אני חושב שכן כדאי לשמור את הבסיס, כלומר, לא לאכול דברים שאינם כשרים באופן מובהק, ולהפריד לפחות הפרדה מינימלית בין בשר וחלב.

כנל לגבי שבת - להשתדל לא הפחות להימנע מאיסורי תורה.

ממליץ גם על פרק תהלים ביום.

אשמח לסייע עוד

בהצלחה רבה