תהילים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/13 20:37 ט בכסלו התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לקבל את הצעתך בנושאים המפריעים לי זמן מה הראשון הוא שאני סטודנט ומשתדל כל יום להניח תפילין ובנוסף קורא פרקי תהילים עפ"י תאריך עברי ולאחר מכן פרקים קח להצלחה ,קלט לשלום בית , ואת הפרקים ו , ד לבקשות אישיות הקשורות לבריאות ולדברים כלליים וכנ"ל בערב לפני המקלחת רק את פרקים ו , ד הבעיה היא שתפילותי לוקחות בין שעה וחצי לשלוש שעות וזה לוקח חלק נכבד משעות היום כאשר בו אני צריך למלא את חובותיי הלימודיים אבל איני מצליח לעמוד בעומס של הלימודים בשל העובדה שהתפילות לוקחות לי הרבה זמן אבל אני מרגיש שאני עושה את הדבר הנכון בקשר לצורה שאני מתפלל ואני רוצה להמשיך בדרך זו אבל היא מקשה עליי ואני לא יודע מה לעשות ..

והדבר השני הוא האם העובדה שאני קוראה את הפרקים ד , ו בכמות גדולה יום יום הופכת את הפרקים כאילו " לסתמיים "

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

"ורבי יוחנן אמר: ולואי שיתפלל אדם כל היום כולו". ברכות כא.

כאשר יש לך פנאי, אין סיבה לקצר את התפילה שלך.
אבל אם התפילה לא מותירה לך זמן ללימודים צריך לדעת לאזן בין הדברים.

ידוע שתפילת שחרית במנין, כשמתפללים בנחת, לוקחת בערך שעה.
מנחה עוד רבע שעה וערבית עוד רבע שעה.
אם תוסיף לכך פרקי תהילים בנחת - עוד חצי שעה. הכל צריך להמשך מקסימום שעתיים. אין סיבה ליותר מכך.

את השעתיים הללו אתה צריך לחלק בדרך נכונה כך שישתלבו בתוך סדר היום שלך: שעה שחרית, רבע שעה מנחה. בהפסקות שיש לך במשך היום תאמר כחצי שעה תהילים. בערב עוד רבע שעה ערבית.
אני מאמין שכך תוכל למצוא מקום לתפילה בנחת ובכוונה רצויה וגם זמן ללימודים.