תהילים עבור שני אנשים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/01/22 15:43 ד בשבט התשפב

שאלה

התחייבתי בקבוצה אחת לומר פרקי תהילים מסוימים לרפו"ש על אדם מסוים.

והנה אני רואה קבוצה נוספת שמחלקים תהילים על מישהו נוסף.

האם זה בסדר לומר את הפרקים על שני החולים, ובשתי הקבוצות לומר ש"אני אגיד * פרקים..." או שזה "גניבת דעת"?

וכן השאלה לגבי לקבל שבת להדליק נרות 10 דקות מוקדם בשתי קבוצות האם נחשב לגנבת דעת?

תשובה

שלום וברכה,

על התורה והמצוות נאמר: "כי נר מצווה ותור אור".

אחד ההסברים הוא כשכשם שהנר יכול להאיר עבור אדם אחד וכן עבור רבים (מבלי לפגוע בהנאה של האחד), כך גם לימוד התורה וקיום המצוות יכול להועיל לכמה אנשים ביחד.

ולכן אף שהתחייבת כלפי אדם מסוים ללמוד תורה, לקרוא תהילים או לקיים מצווה כלשהי, ניתן באותו לימוד לזכות גם אנשים אחרים שאת/ה רוצה לזכותם. ואין בזה גניבת דעת.

בהצלחה רבה

הלל מרצבך