תהילים לעילוי נשמה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/08 22:22 כו באדר ב'

שאלה

אני רוצה לקרוא תהילים לעילוי נשמת סבתא שלי זכרונה לבכרה. האים יש פרקים מיוחדים שעליי לקרוא ואיזו תפילה יש בסוף או בתחילת הקריאה שאני אוכל לקרוא לעילוי נשמתה?

תשובה

שלום רב,

נהוג לקרוא מפרק קי"ט את הפסוקים המתחילים באותיות שמה של המנוחה ע"ה, וכן את הפסוקים המתחילים באותיות נשמה. פרק קי"ט בנוי מקבוצות של שמונה פסוקים, שכל קבוצה מתאפיינת בכך שפסוקיה מתחילים באות מסויימת, לפי סדר האל"ף בי"ת.
בסידורים, בספרי תהילים וכן בספרונים לעילוי נשמה, ניתן למצוא את התפילה שאומרים בסיום קריאת התהלים.

יהא זכרה ברוך

ידידיה