תהילים ופרקי אבות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 14:06 ז בתמוז התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום, אני רוצה להבין את מה שאני קורא בספרו של דוד המלך תהילים הבעיה שהשפה מאד גבוהה ואני לא מבין כלום וכמעט לכל מילה יש פירושים איזה ספר אני יכול לקנות שמפרש את ספר תהילים ומסביר פסוק ומילה ומילה כמו שצריך אני רוצה לדעת את ספר תהיליים ולמה התכוון דוד המלך ע"ה בכל מילה איזה ספרים יש בנושא? כנ"ל לפרקי אבות

יש מלא הרצאות יפות באינטרנט אבל זה לא מספיק לי אשמח לתשובה תודה רבה לכבוד הרב

תשובה

שלום
לגבי תהלים - אני ממליץ על פירוש 'מצודת דוד'. נמצא בהוצאות של התהלים - מקראות גדולות. אם רוצים להעמיק יותר - יש את פירושו של המלבי"ם (גם בחלק מההוצאות של המקראות גדולות).
פרקי אבות - נראה לי שפירושיהם של הרמב"ם ושל ר' עובדיה מברטנורא, הינם בהירים למדי. וכמובן, יש את המשניות בהוצאת הרב קהתי, שגם בפרקי אבות, כמו בשאר המסכתות, הוא מסביר בצורה בהירה, ומביא מבחר פירושים.
כל טוב