תהילים בלילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 15:58 ו בתשרי התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום,

יש לי שאלה שאולי תיראה רגילה אבל מאחוריה עומד ממש צורך עמוק ואמיתי.

האם מותר לי לומר תהילים בלילה לצורך זיווג, האם זה אולי יכול לפגוע בטעות במקום לעזור (לעורר את מידן הדין אולי) האם יש תפילות מסוימות שאסור לומר בלילה (בהם מופיעים שמות מסוימים של הקב"ה שאולי אסור לומר בלילה)?

זה לא שאמירת התהילים תהיה במקום בזבוז זמן אלא ההרגשה האישית שהחיבור שלי לפרקי תהילים הוא באמת טוב, אני מרגיש טוב כשאני אומר אותם, אולם, אם הדבר יכול לפגוע ובמקום זה באמת עדיף ללמוד תורה ולהקדיש את הלימוד לצורך זה אז אולי כדאי באמת לעשות זאת?

תודה ענקית,

שבת שלום, גמר חתימה טובה לרב ולכל עם ישראל.

תשובה

בס"ד

לכתחילה עדיף ללמוד בלילה ולא לומר תהילים. ואם בוער לך הצורך לומר תהילים - אמור אותם אחרי חצות הלילה.
גם סליחות, תיקון חצות, ובקשות מעין הסליחות ותיקון חצות - מקומם רק אחרי חצות לילה.

בהצלחה