תדאג כל החבורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/13 17:49 יט באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני לא יודע איך לנסח את זה, אבל בישיבה התיכונית שבה אני לומד יש "תופעה" נוראית שבה קרובים של חברי מהישיבה נפטרים או נהרגים בצורות זוועתיות ובד"כ לא טבעיות.

אבות אימהות אחים ואחיות של חבריי מהישיבה עוזבים את העולם הזה בתדירות לא הגיונית. אם זה מסרטן, תאונת דרכים או תאונות עבודה לא עלינו.. (רק להמחשה- בתפילות יש אצלנו 8 תלמידים שאומרים קדיש, ויש עוד את אלה שלא צריכים להגיד...)

אני רק רוצה לשאול את הרב- מה עלינו לעשות- בתור ישיבה- עם העניין? האם לערוך תיקון כללי? אולי בדיקת מזוזות? העניין כבר הפך ממש מפחיד...

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כואב מאוד לקרא את דבריך.
אתה מתאר מציאות קשה, אפשר בהחלט להבין שהדבר מפחיד אותך.
אני לא אומר מה עליכם לעשות בתור ישיבה מפני שאני מכבד את ראש הישיבה שלכם. הוא ודאי גדול בתורה והוא ודאי מוטרד מהדברים שקורים בישיבה שלו.
אתה יכול (לבד, או עם עוד חברים) לפנות אל ראש הישיבה או אל הרב של הכיתה שלך ולומר שאתם מפחדים ודואגים ומבקשים שהישיבה תעשה משהו. אני בטוח שהם יקשיבו לך ויציעו דברים שאפשר וצריך לעשות.

באופן אישי אפשר להמליץ לך (לבדך או עם עוד מספר חברים) לעשות דברים שיחזקו ויעודדו אותך - אלו דברים שאנחנו עושים תמיד בשעת צרה:
להקפיד יותר על תפילה ולימוד תורה.
לקבל על עצמנו משהו שבו נתחזק יותר (לא לקבל דברים שקשה מדי לעמוד בהם).
לתת צדקה או להרבות במעשים טובים (להתנדב במקומות שאתם יכולים לעזור).
להוסיף פרק תהילים לתפילה בכל יום.
לעלות למקום קדוש (כותל, מערת המכפלה, קבר רחל, רשב"י וכד') להתפלל שם (תפילה כללית ותפילה פרטית).

בברכה לישועות ונחמות במהרה

עיין דברים שאמר הרב סבתו בהספד לתלמיד הישיבה
http://www.ybm.org.il/hebrew/LessonArticle.aspx?item=4553