תגובה תשובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/08/02 18:16 כ באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

לעניות דעתי לא התווסף לקיצור שולחן ערוך הנושא של לשון הרע כי זה קיצור ובלשון הרע אין מקום לקיצור אי אפשר לתמצת את ההלכה החמורה הזאת.

אולם אם אינני טועה ותקן אותי הנושא לשון הרע ורכילות וכיו"ב מופיעים בשולחן ערוך. שם זה לא קיצור שם אפשר להעירך וללמד את ההלכה.

אבל למה יש בימינו יותר ספרים על מוסר והלכה למעשה ואין ספרים על לשון הרע??? אני יודע שאין לכבודו תשובה או שכן?

בברכה זאבי.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אתה מתכוון ל:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11094

קרא שוב את שאלתי:
מדוע אין בשו"ע הלכות לשון הרע ?

בברכה,

עוזיאל