תגובה לשאלה של הרב בקשר ללשון הרע..

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/09/02 14:50 כו באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

חיפשתי תשובה לשאלתך על למה רבי יוסף קארו לא כתב גם את ההלכות לשון הרע בשולחן ערוך כאשר הוא הסתמך על הרמב"ם שהרבמ"ם כתב אותם.

אז...

קבלתי את התשובה מהרב שלי הרב נועם זריבי הוא אמר שהוא היה חברותא איתך בישיבה מעלה אדומים.

הוא רב בישיבה שלי והוא ביקש למסור לך דרישת שלום.

עכשיו לתשובה,

הרמב"ם הכליל את כל התורה בספרים שלו ואילו רבי יוסף קארו לא הוא רק כתב דברים שחיוניים לגלות. למרות שלשון הרע זאת הלכה עכשיוית לתמיד אבל הוא לא רשם הכל שם ולא רק את הלכות לשון הרע.

אני מקווה שאני עניתי לך בעזרת הרב שלי.

זאבי.

תשובה

ב"ה

זאבי ברכה ושלום.

אתה מתכוון ל :

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11094

עניתה תשובה יפה אך היא איננה מתיישבת בדעתי,משום שמדובר באיסור דאורייתא,פסוקים מפורשים בתורה?
הקפדה על לשון הרע היא בכל מקום ובכל מצב בין בגלות ובין בארץ ישראל.

אני לא שואל על עוד הלכות שהוא לא כתב (איזה?)
אני שואל על הלכות לשון ברע.

מדוע לא מופיע בשולחן ערוך הלכות לשון הרע?

מי שקורא את התשובה הזו ,מוזמן לענות.

ד"ש לרבך היקר באדם.

שנה טובה,

עוזיאל