תאריך לחתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/12 11:50 י באלול התשעב

שאלה

אנו מעוניינים להתחתן לאחר ל"ג בעומר ב"ה

אני ספרדי ארוסתי אשכנזיה.

האם לאחר ל"ג בעומר ניתן לקיים את החתונה ללא חשש בשל מנהגי האבלות?

ידוע לי כי מנהגי האבלות מסתיימים בל"ג בעומר

אודה לתשובתכם.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן מנהג החתונה נקבע לפי העדה של החתן.
אצל האשכנזים יש כאלה שלא מתחתנים גם אחרי ל"ג בעומר.
אצל הספרדים החל מל"ד בעומר (למחרת ל"ג בעומר) אפשר להתחתן. לכן התאריך יכול להתאים לכם.

אבל עליכם לבדוק אצל הרבנות המקומית אם הם לא מחמירים לפי האשכנזים.

אתה שואל אם אפשר 'ללא חשש' - מבחינה הלכתית אפשר ללא חשש אבל מבחינה משפחתית - צריך לבדוק עם הורי הכלה (אשכנזים) אם זה מוסכם עליהם (תמיד עלולים להיות קרובים ש-'מתעקשים' - לכן צריך להיות בטוחים שזה בסדר).

עיין בקישור להלן
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=112307