תאריך להנחת תפילין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/16 19:08 ו בשבט התשעו

שאלה

בני יהיה בן 13 בע"ה בכ' בתשרי תשע"ז .

תאריך זה יוצא בשבת חול המועד סוכות

שאומר שיום שני שלאחר מכן , יוצא שמחת תורה.

שאלתי היא האם בני מניח תפילין ביון חמישי שאחרי , ז"א כ"ה תשרי ?

תודה מראש

תשובה

שלום!

מצוות הנחת תפילין מתקיימת כל יום החל מיום הבר-מצווה, מלבד שבתות וחגים. לכן יתחיל הבן להניח תפילין החל ממחרת יום שמחת תורה.

יש הנוהגים להתחיל להתרגל בהנחת התפילין עוד לפני הבר מצווה, בדרך כלל כחודש לפני התאריך.

את חגיגת הבר מצווה והעלייה לתורה ניתן לערוך (ללא הנחת תפילין) ביום הבר מצווה, או אחריו בכל תאריך שתבחרו.

שיהיה במזל טוב!