תאומים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/08 12:08 ה בתמוז התשסח

שאלה

שלום הרב.

רציתי לשאול אותך שאלה שחשבתי עליה והיא לא עוזבת אותי.

איך זה שיש תאומים? שני אנשים שניראים אותו דבר (לא תמיד אבל לרוב)

תאומים זה משהו מיוחד? מה זה אומר? איך ולמה יורדות שתי נשמות יחד לעולם?

זה מוזר..מה המשמעות של זה?

תודה רבה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

זה ברכה גדולה.

אגב , "הנחת העבודה" של התורה שסתם לידה היא מינימום של 2 שנאמר בשמות פרק כא
"וְכִי יִנָּצוּ אֲנָשִׁים וְנָגְפוּ אִשָּׁה הָרָה [וְיָצְאוּ יְלָדֶיהָ ]"

לא נאמר ויצא ילדה אלא ויצאו ילדיה בלשון רבים.

ואם תרצה להרחיב כדאי לך לעיין באנציקלופדיה הלכתית רפואית בערך "תאומים".
וכן בחוברת "אסיא" מאמרו של הרב ד"ר שטינברג (תאומים היבטים רפואיים והלכתיים)

ועיין גם מפרשים על הפסוק בספר שמות "ובני ישראל פרו וירבו וישרצו..." וכן בספר שמואל ב פרק ו פסוק יא שהשם בירך את עובד הגיתי בשישיות.עיין שם ברש"י ש8 הכלות שלו ילדו כל אחת שישיה! זו ברכה גדולה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.