שרות צבאי במסגרת ישיבות ההסדר

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/08/02 17:27 כח באב התשסב

שאלה

מדוע בישיבות ההסדר משרתים בצבא רק שנה וחצי ? בעוד בחור חילוני משרת 3 שנים? בתודה מראש.

תשובה

ב"ה כ"ח מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

רוב הדתיים המשרתים בצבא אינם משרתים במסגרת "ישיבות ההסדר" אלא משרתים שירות מלא של שלוש שנים.
"ישיבות ההסדר" הם דרך לשרות של ארבע שנים, שבמסגרתם משרתים שנה וחצי במדים ושנתיים וחצי במסגרת של של"ת כפי שהדבר קיים בנח"ל.
דרך שירות זו באה מתוך הבנה שיש צורך בעם ישראל לגדל תלמידי חכמים שידעו לשלב לימוד תורה עם שירות צבאי, ובלימודם בישיבה ובשירותם הצבאי יוסיפו לעם ישראל תרומה רוחנית רבה, בתוך שנות הישיבה ולאחריהםפ בחיים במדינת ישראל.
כל שדרות הציבור מעריכים ומוקירים צורת שרות זו כפי שכולם מבינים את תרומת הנח"ל לביסוס וחיזוק ההתישבות בארץ ישראל.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת