שרות לאומי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/12/11 00:10 כד בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב!

אני בחורה שלא מדברת בדרך כלל עם בנים, יש מספר מקומות שרות שכחלק מהשורת כרוך בדיבור עם בנים - כגון הדרכת טיולים ובמוזאונים למיניהם, מדרשות להפצת יהדות וכו'...

כמה אנשים כבר אמרו לי שאני אצה מהבועה שלי ויש בעולם גם בנים ואין שום בעיה עם זה וכו'...

אני שואלת עד כמה באמת הבעיה ואם כן מה אפשר לעשות עם זה...

תודה רבה

יסכה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החיים יוצרים מפגש ושיחה טבעית בין נשים וגברים: במרפאה מדברים עם הרופא. בבית הספר עם המורה ובבנק עם פקיד הבנק וכו'

גם התנ"ך מתאר מפגשים טבעיים בין גברים ונשים: אליעזר ורבקה, יעקב ורחל, משה ובנות יתרו וכד'

אבל אין חובה לכפות בכוונה את המציאות הזאת על עצמך, את יכולה לאפשר לעצמך תהליך איטי של הסתגלות לחברה המבוגרת.

מצד אחד בשרות הלאומי את משתלבת בחיים של המבוגרים, ואין כל בעיה שבין השאר תשוחחי באופן עניני עם גברים.

מצד שני אם את מרגישה שזה קשה לך, אין כל צורך להכריח את עצמך. מותר לך לדחות בינתיים את ההתמודדות הזאת ולשרת במקום שלא מפגיש אותך עם גברים.