שרות לאומי-בנים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/08/02 23:20 יט באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב ברונר!

אני בן 18 וקיבלתי מהצבא פטור לשירות צבאי,

ברצוני לדעת האם שרות לאומי יכול להתאים גם לבנים,ואם כן מהם דרישות היהדות במצב זה?

אודה לך אם תענה על תשובה זו בהקדם.

ש"י.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת נצבים וילך תשס"ב

לש"י שבוע טוב!

שירות לאומי הוא גמילות חסדים ובודאי מתאים לבנים, אלא שיש למצוא את המסגרת המתאימה לכך, בודאי לא עם בנות.
התורה דורשת לעסוק בגמילות חסדים, ובודאי השירות הצבאי הוא גמילות חסדים, ומי שפטור משירות זה יכול לקיים מצוה זו דרך שירות לאומי.

אינני מכיר מסגרות רשמיות לבנים של שירות לאומי, אבל כדאי לברר אולי במסגרות של הבנות, אם הם יודעים על מסלול לבנים.

בהצלחה

בניהו ברונר

צפת