שרות לאומי או לימודים

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/06/02 14:31 כב בסיון התשסב

שאלה

אני בת שרות לאומי שנה ראשונה ויש לי חבר כבר שנתיים. מטרת החברות היא נישואים, אנו שומרים על כל כללי הצניעות ומתכוונים בעז"ה להתחתן בקרוב .

אך, במצב שעמ"י נמצא יש לי מן הרגשה של צורך לתרום עוד שנה לעמ"י ולכן שאלתי היא, האם לעשות עוד שנה שרות לאומי או להתחיל ללמוד?

{בכל מקרה, הכוונה להתארס באמצע השנה הבאה}

תשובה

ב"ה

שלומות!

כמה טוב לראות את הנכונות שלך לתרום! כל הכבוד!

יחד עם זאת, לטעמי, אין מקום לשנת שירות מכמה טעמים:

ראשית, אף מקום שירות לא ירצה לקחת בת שהוא יודע שהיא תפסיק את השירות הלאומי שלה באמצע השנה. בעיקר לאור העובדה שעבודה משמעותית לא יכולה להפסק באמצע שנה. תוסיפי לכך את העובדה שלפני החתונה יש הכנות. זה לא שנת שירות רצינית.

שנית, אם החלטתם להתחתן, כדאי שתשקיעי את הזמן בהכנות לקראת החתונ.ה לבנות בית דורש הכנה. פנימית, נפשית , רוחנית..חשוב שבמהלך הזמן תשלבי גם התנדבות.

בברכה,

שי