שקר ?!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 23:57 ב בסיון התשסט

שאלה

ב"ה

שיקרתי לחברתי. לא בדיוק שיקרתי. לא אמרתי לה-לא עשיתי כך אם עשיתי! . אמרתי לה שביום __,קניתי משהו ולא קניתי כלום באמת. אני בד"כ לא נכנעת ללחץ חברתי. אולי זה גם לא היה מזה בכלל,וזה קרה מזמן עוד... .

כיצד לנהוג?

תודה=]

תשובה

שלום

מה שאמרת הוא שקר.
עליך להתודות בפני ד' על ששיקרת, להתחרט על השקר, ולהחליט להשתפר בזה, שלא לשקר.
חלק מהחזרה בתשובה היא לבדוק מהו שורש החטא, מה גורם לחטא, ולתקן גם אותו.
אכן לחץ חברתי גורם לפעמים לשקרים, ועליך לחשוב מדוע, ואם את צריכה אישורים מהחברה לאישיות שלך (-לחץ חברתי) או שמוטב להיות את גם אם הרוב חושב אחרת.

כל טוב