שער פזור לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 16:45 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול האם יש בעיה כלשהי שנערה תלך עם שיער פזור (בין אם הוא ארוך ובין אם הוא קצר)?

בברכה

תשובה

המשנה ברורה (סימן עה יב) מביא בענין זה מחלוקת בין המגן אברהם שסובר כי אין ללכת בשער פזור אלה בצמות וכד' ומביא גם את דעת המחצית השקל והמגן גבורים שמקילין בזה.
לכן אם מדובר בשער קצר מאוד - אין כלל שאלה שמותר.
יותר ארוך מתחילות השאלות.
בשער ארוך – מחלוקת הפוסקים. ולכן תלוי במקום ובזמן. יש מקומות שנוהגים במוסדות החינוך כמו דעת המגן אברהם ויש כמו מחצית השקל. צריך גם לשים לב מה זה גורם לנוכחים
במקום שיש בו בחורים צעירים וזה מושך את תשומת ליבם – ראוי להחמיר יותר בענין.