שעועית בפסח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/04/20 10:57 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שאלה שמטרידה אותי: בבית הורי הכינו לליל הסדר שעועית- לוביה. מסתבר שאותה לוביה יבשה נקנתה במשקל זמן רב לפני הפסח, והשתמשו בה גם במהלך השנה. הלוביה נקנתה מחנות תבלינים וקטניות שמוכרת אותה מתוך שקי ענק במשקל. לא בטוח האם לחנות תעודת כשרות לכל השנה.

שאלתי- האם כל הנ"ל בתוספת זה שהמוכר בחנות השתמש בכלים לא כשרים לפסח וששמשו למדידה ושקילה של מוצרים רבים אחרים בחנות, אולי אפילו של חמץ גמור והעובדה שבבית הורי השתמשו בחלק מהלוביה הרבה לפני פסח ונניח לקחו ממנה לבישול בכוסות או כלים של כל השנה - האם יש ממה לחשוש ? האם יש לעשות משהו בעניין הסיר, הצלחות , הסכו"ם וכל דבר אחר שבא במגע עם הלוביה הזו?

הבנתי גם שככל הנראה הלוביה הוכנסה לסיר ונשטפה בתוכו במים ואולי גם הורתחה במים.

בשורות טובות ומועדים לשמחה,

צחי

תשובה

שלום

אני מניח שאתם עם מסורת כמנהגינו הספרדים בעניין הקטניות.

אף שהיה צריך לנהוג אחרת מראש, המאכל והכלים כשרים כעת.

כל טוב